Zsófi története
A napokban lezártunk Zsófival egy több mint két és fél éves önismereti folyamatot.
Zsófi 2018 májusában jutott el hozzám, kezdetben karrier kérdésére fókuszáltunk. A közös munka során később Zsófi már más témákat is behozott, ami érintette a család, párkapcsolat, kommunikáció, önelfogadás területeit is. Minden alkalommal bátran nézett szembe kérdéseivel, problémáival, nehéz érzéseivel, amelyek a szemem láttára fordultak át ez idő alatt belső erőforrásokká. Ahogy dolgozott a témáival, felismerte működése mozgatórugóinak egy részét, saját bőrén tapasztalta egyes folyamataiban, hogy milyen kapcsolódni mélyebben és intimebb módon önmagához, úgy változtak, alakultak körülötte a dolgok. Munkahelyet váltott, cukrásztanfolyamot kezdett saját vállalkozása megalapításához, férjhez ment, testvérével átalakult, egyenrangú lett a viszony és sikerült letenni szülei terheit azzal, hogy „ez nem az enyém már.” Zsófi abban is változott, ahogyan őt láttam az elején és most. Mostanra bátran sminkel, csajosan öltözik, megjelenése, kisugárzása magabiztos lett.
.
Egy külső szemlélő számára is feltűnő változások ezek, de talán ennél fontosabb az, ahogyan ő élte meg ezt a két és fél éves folyamatot.
Zsófi a záró ülésen azt fogalmazta meg, hogy eljutott oda, hogy ugyanolyan fontos lett önmaga számára mint mások. Most már jobban hallja saját szükségleteit és tesz is értük. Tud időt kérni, és határt húzni, hogy képviselje az érdekeit és ezt már az adott szituációban képes megtenni.
.
„Most már elég, ha tudom, irányban vagyok és haladok, nem terrorizálom már magam azzal, hogy mi lesz a következő lépés. Tudatosan használom az eszközöket, amiket tanultam. Készültem erre a pillanatra, mint amikor egy gyerek biciklizni tanul, és Anya/Apa még hátul fogja, tartja, majd elengedi őt, és innentől már ő hajtja a biciklit. Most arra vágyom, hogy én tekerjek már, egyedül.”
.
A záró alkalmunkon Zsófi egy ábrába rajzolta, írta bele azt, hogy egyes életterületein most hol tart, mik azok a szavak, amik felbukkannak, ha rájuk tekint. Többek között ezeket írta fel a lapra: Önmagával ELFOGADÁS, családdal, párkapcsolatával MEGENGEDÉS, karrierjében FEJLŐDÉS. Záró gondolatként megfogalmazta, hogy ahogy erre a lapra tekint, az életet látja maga körül.
.
📷 A képen Zsófi keze látható és benne az üzenet, hogy mit adott neki ez az önismereti út.
Köszönöm neked, hogy veled lehettem ezen a belső utazáson, megtisztelő volt kísérni téged! 🙏